jueves, 6 de marzo de 2008

Direcció

DANIEL RUBIO NAVARRO

Inicia els seus estudis musicals en el si de la Societat Musical d'Alboraia, passant molt prompte a estudiar al Conservatori de València.
En 1986 obté per oposició plaça de professor músic en la Banda de Música Municipal de Bilbao, on ha ocupat plaça de clarinet solista en innombrables ocasions.
Compagina la seua labor en la Banda Municipal de Bilbao amb la docència com a professor de clarinet i història i estètica de la música en l'Escola de Música “Gayarre” de Las Arenas – Getxo (Biscaia) entre els anys 1988-1994.
Així mateix, va ser cofundador del quartet de clarinets “Juan Cristóbal Denner” de Bilbao amb el que ha oferit nombrosos concerts camerístics.
Ha realitzat estudis superiors de clarinet, harmonia, contrapunt, fuga i direcció de cors.
Ha participat en els cursos de direcció de la Federació de Cors de Biscaia; també és diplomat en els cursos de direcció de cors “Castillo de la Mota” organitzats per la Junta de Castella i Lleó. Ha estudiat amb professors com D. Eduardo Cifre, D. Francisco Llácer Pla, D. Alberto Blancafort, D. Werner Pfaff, Dª.Mercedes Padilla, D. Javier Bust, entre altres..
Ha realitzat els cursos de docència conduents a l'obtenció del Doctorat en la Universitat Politècnica de València.

L'any 2000 obté, per oposició, plaça de professor d'ensenyança secundària en la Conselleria de Cultura i Educació de València, exercint actualment en el “I.E.S. Serpis” de València.

Entre els anys 1992 –2000 va ser director dels cors “LIRAIN” i “LIRAIN JOVE” de Górliz (Biscaia) amb els que va oferir nombrosos concerts tant en el País Basc com fora d'ell. Ha participat en festivals i concursos com els de Torrevieja, Avilés, San Andrés del Rabanedo, Valladolid. Ha oferit concerts a Viena, Milà, València, Alboraia, Gandia, Zamora, Astúries, Orense... També va dirigir durant quatre anys al cor infantil “TXORI-ALAI” de Las Arenas-Getxo.
Des de desembre del 2000 és director del cor de cambra “STUDIUM VOCALE” de València amb el que ha participat en festivals com el “Festival de música antiga de Benidorm”, “Festival de música sacra de Segorbe” o el “Festival de primavera de Torrevieja”. Ha gravat el segon volum de la col·lecció “Patrimoni musical litúrgic valencià” amb obres de l'arxiu musical de la parròquia de Sant Pere Mr. I Sant Nicolau ob. a més d'haver realitzat nombrosos concerts

Des de setembre del 2004 és també director del cor polifònic de la Societat Musical d'Alboraia (València) amb el que ha gravat els Motets de Quaresma d'Ambrosio Cotes per a un CD editat per la Diputació de València dins de la campanya “Retrobem la nostra música”.

En 1999 és premiada la seua obra “Díptic Nadalenc” en el Concurs de Composició de Música Coral organitzat per la Universitat Carles III de Madrid, obra publicada per Real Musical. És autor de nombroses obres per a cor, tant de veus mixtes com infantils. Al juliol del 2004 s'estrena l'obra “Reflexions” per a quatre trompes dins del marc del “36 Congrés Internacional de Trompes” celebrat a València. També és autor de llibres de text per a ensenyança de música en Educació Secundària i Batxillerat.

No hay comentarios: