jueves, 6 de marzo de 2008

Presentació

Cor de cambra STUDIUM VOCALE

“STUDIUM VOCALE” és un cor de cambra procedent de la refundació de "l'Agrupació Coral Alsina” que s'havia creat en 1998 amb professors i estudiants de música de la dita entitat.
La primera aparició pública va ser al juny de 1998 en una audició de final de curs en el Palau de la Música de València. Al desembre d'eixe mateix any participa en el “II Festival de Cançó Nadalenca”, també en el Palau de la Música. Ha participat en l'Auditori de Torrent, Palau de la Música de València, catedral de València, “I Trobada Coral” a l'Alcúdia de Crespins, i en l'auditori del Club Diari Llevant.
Al desembre de l'any 2000 es fa càrrec del cor el seu actual director En Daniel Rubio Navarro.
L'any 2001 programen un concert de música sacra que oferixen en Setmana Santa a Benaguasil i La Pobla de Vallbona. Al desembre d'eixe mateix any canten un programa de polifonia nadalenca en les parròquies de Sant Nicolau i de Sant Martí, ambdós a València, i a Massamagrell.
L'any 2002 és, com s'ha dit, el de la refundació del cor amb la incorporació de nous membres i amb el canvi de seu social, traslladant-se a la parròquia de Sant Nicolau de València. Des d'eixe any ha treballat un ampli repertori de música sacra d'autors com Palestrina, Victòria, Guerrero, Cotes, Ginés Pérez, Aranaz, Brudieu, Vásquez, Hassler, Arcadelt, Soler, Mozart, Rheinberger, Bach, Haendel, Pachelbel, Telemann, Brixi, Tschaikovsky, Rimski-Korsakov, Rachmaninov, i Halffter entre altres, així com un ampli nombre de nadales populars, donant predilecció al repertori valencià.
Des de llavors han actuat a Alboraia, Castelló de la Ribera, Burjassot, Massamagrell, Fonteta de Sant Lluís, Orihuela, La Pobla de Vallbona, Benaguasil, Godella,... “Festival de Música Antiga de Benidorm”, “XVII Trobada Coral” de Torrevieja... L'any 2002 oferix tres concerts en Setmana Santa, junt amb el cor de Joventuts Musicals de Segorbe i l'orquestra de cambra del Conservatori de Castelló a Benidorm, Segorbe i catedral de Castelló. Al juliol d'eixe mateix any participen en el “Festival Coral de Segorbe”.
També actuen amb regularitat en la parròquia de Sant Nicolau de València com a seu principal de les seues actuacions, destacant els concerts anuals de Setmana Santa i Nadal; un concert dins del cicle organitzat per la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, de València (2004); el concert amb motets relacionats amb l'Eucaristia l'any 2005 amb motiu de l'any de l'Eucaristia; el concert amb els “Responsoris” de T.L. de Victòria, etc.
El cor ha participat en actes religiosos de l'arquebisbat de València com són el “Via Crucis” de l'any 2003 i les “Vespres de Nadal” en el Palau Arquebisbal, en el mateix any.
En Nadal de 2004 va oferir un programa amb obres de Pachelbel, Brixi i Telemann amb acompanyament d'un conjunt instrumental de cambra.
L'any 2005 participa en els actes commemoratius del 150 aniversari del bisbe Luis Amigó, en actuacions a Massamagrell i Segorbe. Eixe mateix any prepara un programa davall el títol de “La música en els temps de Cervantes” oferit en els auditoris d'Alboraia, La Pobla de Vallbona i Massamagrell.
L'any 2006 ha participat en la gravació del segon volum de la col·lecció “Patrimoni musical litúrgic valencià” amb obres de l'arxiu musical de la parròquia de Sant Pere Mr. i Sant Nicolau ob. Ha realitzat un intercanvi coral amb la Societat Musical d'Alboraia, col·laborant amb el dit cor en la gravació del CD pertanyent a la campanya “Retrobem la nostra música” de la Diputació de València, amb el festival coral de l'1 d'abril a Alboraia i amb el festival de nadales del 29 de desembre en l'Església de Sant Nicolau de València.
Al juny d'aquest mateix any hi ha actuat com a cor invitat en la novena edició de les “Jornades Polifòniques Internacionals Ciutat d'Àvila”.
Al desembre del 2006 ha participat en la representació de l'òpera “Marina” de E. Arrieta per a la companyia Ciutat Comtal, junt amb el cor Cantollano i l'orquestra de músics de la Comunitat Valenciana, oferida en l'auditori de Riba-roja del Túria.


2009.- Concerts d’obres de Mendelsshon amb acompanyament instrumental, amb motiu de l’aniversari del seu neixement. Obtingué el 3r Premi al XXIX Certamen de Habaneras y Polifonía de Totana (Murcia).
2011.- Concerts amb el Programa TEMPS DEL PATRIARCA dedicat als villancicos i villanescas de Fco. Guerrero i als Responsorios (amb text conductor seguint fites històriques, amb traduccions prèvies) de T. L. de Victoria en el seu 400 aniversari i el de Sant Joan de Ribera.
Cantà la missa BREVIS en re menor KV65 de W. A. Mozart amb col·laboració de músics de l’Orquestra de corda d’Alboraia.
2012.- Celebració de la 15ª Temporada amb el IV FESTIVAL DE CORS Alfons Dastis amb l’extraordinari grup holandés de dones BIANCA C, director Fred Abbingh.
2013.-  HOLANDA:   Grup convidat al LENTEKORENFESTIVAL a l’UCK-Utrecht i a la Sala BEAUFORTHUIS-Zeist, GEMEENSCHAPPELIJK CONCERT a l’Antiga Sinagoga de Culemborg.
2014.-CONCIERTO SACRO-LÍRICO (Vivaldi, Fauré, Verdi) a València i Llíria col·laborant amb l’Agrupació Musical Edetana Vte. Giménez.
Ha participat en el projecte "MUSICA PARA LA REFLEXION”" que se celebra en l'Església de Sant Nicolas, en els temps de Advent y  Quaresma.
Ha actuat en el Real Oratorio del Caballero de Gracia a Madrid, junt amb el cor Ex Novo amb un programa de musica sacra

És membre de FECOCOVA i intervé en les activitats de Nadal al carrer i en les campanyes Retrobem la nostra música que convoca la Diputació de València.

No hay comentarios: